NEWER2copy

 

Η ανακοίνωση της ΔΗΣΥΕ για τη νίκη της στις εκλογές της ΟΤΟΕ

otoe 32o synedrio 

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Η ΔΗΣΥΕ κέρδισε 28 έδρες αυξάνοντας κατά μία έδρα τη δύναμή της στη Διοίκηση της ΟΤΟΕ, γεγονός που στη σημερινή συγκυρία ερμηνεύεται ως απάντηση των τραπεζοϋπαλλήλων, τόσο στις πολιτικές που ασκήθηκαν στις Τράπεζες από τη Κυβέρνηση που εφάρμοσε τις πολιτικές των μνημονίων όσο, και από τις πρακτικές που ακολούθησαν οι Διοικήσεις των Τραπεζών σύμφωνα με τις εντολές των νέων μετόχων μετά τη 3η ανακεφαλαιοποίηση.

Η Δύναμη που εξασφάλισε η ΔΗΣΥΕ στη νέα ηγεσία της ΟΤΟΕ δημιουργεί ελπίδες για τη πορεία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων που θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την εργασία και τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα, αυξάνει τις δυνατότητες του κλάδου για μια μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου οι Τράπεζες να υποχρεωθούν σε έναν πραγματικά ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο για τη στήριξη της πραγματική οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών.

Η ΔΗΣΥΕ είναι εδώ δυνατή, αποφασιστική και έτοιμη να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν. Να συνεργαστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά η επόμενη μέρα να είναι η αφετηρία της οριστικής απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στις πραγματικές ανάγκες του τόπου.

Ο δικός μας ρόλος ως πρώτη δύναμη στο χώρο των Τραπεζών, δεσμευόμαστε να είναι ρόλος αγωνιστικής παρέμβασης και συμβολής σε όλα τα επίπεδα. Πάντοτε, όμως, με πυξίδα αναφοράς τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων στον οποίο υποκλινόμαστε για την εμπιστοσύνη του και δεσμευόμαστε απέναντί του ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Apopseis Sxolia

«Τίποτα δεν μπορεί να σε φοβίσει, αν δεν θέλεις να φοβηθείς»*

 

fear

13/09/2016

   Τις μέρες αυτές, επισκεφθήκαμε χώρους δουλειάς της Τράπεζας, όπου αντικρίσαμε μια γνώριμη εικόνα, συναδέλφους να σωπαίνουν και να μην μιλούν, γιατί ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ πως οι συνωμότες είναι πολλοί.

   Είναι γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης, η αίσθηση ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ στην εργασία, έγινε ο σημαντικότερος παράγοντας που επιζητούν οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς όμως, οι τραπεζοϋπάλληλοι, με τα προγράμματα εθελούσιας να έρχονται και να ξανάρχονται και την ψήφιση των ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ από την “Αριστερή” Κυβέρνηση, να είναι προ των πυλών, μόνο ΗΡΕΜΙΑ δεν μπορούν να αισθάνονται.

   Όσον αφορά δε, το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, παράγοντας εξίσου σημαντικός για όλους, ελάχιστα πλέον θυμίζει το επάγγελμα του τραπεζικού, έτσι όπως το γνωρίσαμε, με αποτέλεσμα να δημιουργεί έντονα την αίσθηση του ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΥ στον υπάλληλο.

   Αν στα παραπάνω προστεθεί και το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, όπου ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο πρόσωπο του εργαζόμενου και η ΔΙΚΑΙΗ αντιμετώπιση, απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και υποκειμενικούς παράγοντες, αποτελούν ζητούμενο, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ του τραπεζοϋπαλλήλου δυσχεραίνει επικίνδυνα.

   Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, ο Σύλλογος μας ΔΕΝ θα μπορούσε να μένει απλός θεατής.

   Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του ΣΕΤΑΠ, εκτός των άλλων, οφείλουμε να προτάξουμε την βελτίωση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ των εργαζομένων, μέσα από οργανωμένες διαδικασίες, που θα εξασφαλίζουν ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ για όλους και θα δίνουν ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στον συνάδελφο.

   Οπωσδήποτε, το εγχείρημα, παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο βαθμό δυσκολίας, ωστόσο ευελπιστώ πως το τέλος της θητείας, θα μας βρει ΟΛΟΥΣ πιο ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ και όχι ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ!

*Mahatma Gandhi

FACEBOOK